Väikestes Ameerika tammevaatides vähemalt 3 kuud küpsenud Soome käsitöö dźinn KOSKUE. Aastal 2016 valiti Koskue pronksmedali vääriliseks IWSC ( International Wine and Spirit Competition ). Sel aastal aga noppis Koskue ainult dźinnidele mõeldud võistlusel Londonis – Gin Masters 2018 – 40 erineva vaadis küpsenud käsitöö dźinni hulgast esikoha!!
Koskue dźinni ajalugu algab Soome Napue külakesest kus 1714 toimus Napue lahing. Nüüd, 300 aastat hiljem, on külas tagasi noored külaelanikud ning valmistavad käsitööna 100% rukkil põhinevat põhjamaist dźinni. Viimasel destilleerimisel on kasutatud värkeid kaselehti, jõhvika marju ja apelsini koort. Dźinni on laagerdatud 55l Ameerika tammevaatides vähemalt 3 kuud.
Tammine ja apelsinine aroom, milles viited suvisele lillelisele aasale. Maitses mänglevad mesi, apelsin ja pipar läbipõimunult pehme tammisusega. Toimib kenasti “Old Fashioned” kokteilides ning talvel sobilik juua kuuma koduse õunamahla ja kaneeli pulgakesega!
Häid uusi maitseid soovides!